Trygg handel?

httpsHandler du forsikring eller utfører banktjenester på nettet? ER du sikker på at stedet du handler er trygt?

I vår travle hverdag er vi stadig på jakt etter måter vi kan gjøre livet vårt lettere på. For mange innebærer det å handle både varer og tjenester på nettet. De siste årene har det blitt stadig mer populært å handle tjenester som forsikring og bank også på nettet, men mange er ikke klar over at dette kan utgjøre en sikkerhetsrisiko.

Passord og hacking

Det er ikke alle som tenker på at maskinen du handler og bruker disse tjenestene fra, bør være sikret med godt antivirus og ikke minst firewall. Ellers kan du faktisk risikere at dine kontoer blir hacket, og at hackerne tar over dine forsikringer og banktjenester. En god regel her er å sørge for at du skifter passord ofte, eller bruker passordgenerator som gir deg sterke passord som er vanskelige for hackere å komme gjennom.

Netthandel?

Enkelte forsikringer og banktjenester kan du faktisk kjøpe komplett på nettet. Men det er viktig å sjekke hvorvidt de har benyttet seg av en trygg e-handels løsning. Det vil si en løsning som er vanskelig for hackere å komme seg gjennom, og hvor det er vanskelig for andre 3-personer å få fatt i din brukerinformasjon og sensitive opplysninger. Et eksempel på god løsning er Magento fra Vaimo.no.

https:

En annen måte å sikre seg på er å sjekke oppe i adressefeltet når du skal registrere deg, sider som har adresser som begynner med https:// er helt trygge å registrere seg på. Dette står for Hypertext Transfer Protocol Secure, og betyr at http haret såkalt SSL, Secure Socket Lag som gjør det vanskeligere for hackere å hente ut informasjon fra siden.

Vær alltid forsiktig

Utvis alltid forsiktighet når du gir fra deg den informasjon på nettet. Dette gjelder spesielt sensitiv informasjon som for eksempel fødselsnummer, fødselsdag, kontonummer og lignende. Men det er også viktig å sørge for at informasjon om ditt privatliv ikke ligger ute over alt. Dette gjelder for eksempel sensitiv informasjon om din helse som for eksempel dine diagnoser. Husk at er det først ute på internett, er det vanskelig å få det fjernet!