Penger til sorg og glede

Mange gjør det til et mål i livet å bli rike, siden de tror at penger kan løse de fleste av livets problemer. Det er absolutt sant at penger er til beskyttelse, og man hører ofte lottovinnere juble når de vinner flere millioner live på TV. For mange betyr mer penger bare mer problemer, fordi man skaffer seg en mer innviklet livsstil enn det normale folk har.

 

Noen har hele sin formue basert på tilstanden til landets økonomi, slik at de mister alt hvis landet opplever en økonomisk kollaps. Disse folkene har antakelig som de fleste rike tilpasset seg en svært dyr livsstil, og de er stadig bekymret for å opparbeide seg en enorm gjeld dersom ikke formuen opprettholdes.

 

De som er svært rike, er som oftest også i en omgangskrets der de har svært mange falske venner, som bare er interessert i pengene deres. De blir ofte også svært selviske, og ingen liker å være sammen med selvopptatte folk. Den kjente tegneseriefiguren Onkel Skrue sa en gang om hans tre grandnevøer at de aldri ville bli rike fordi de var for bløthjertete, og tegneserieforfatteren visste nok hvordan verden fungerer selv om det bare er en tegneserie.

 

For å bli rik må du nemlig være hard, og dersom du er snill og gavmild, blir du ikke rik. De fleste blir nemlig rike ved å ta så mye som mulig selv og gi så lite som mulig til andre. Bare se på eierne av enorme selskaper som disse:

 

  • Nike
  • Adidas
  • H&M
  • IKEA

 

Lederne er mest sannsynlig milliardærer, mens de som sitter på fabrikkene i Myanmar eller Kina, kanskje tjener 4 kroner i timen.

 

Falske venner kan til og med gjelde for ektefeller, siden man ofte ser gamle og rike menn med unge og vakre koner. Man trenger ikke mye vett for å skjønne at de neppe har giftet seg med mannen fordi han er vakker, klok og uselvisk – det er nok pengene som betyr noe. Og økonomi spiller ofte en stor rolle i et ekteskap.

 

Bli enig om pengefordelingen i et ekteskap

 

Alle ekteskap er forskjellige, så det gjelder å finne en økonomisk løsning som fungerer best i hvert enkelt tilfelle. Allerede før man skal gifte seg, gjelder det å se hvordan den fremtidige ektefellen håndterer penger, for det vil personen mest sannsynlig fortsette med selv etter at man er gift. Det kan dessverre også skje at ektefellen får den uvanen etter at dere er gift, og da gjelder det å få bukt med problemet så snart som mulig. Ting som ligger og tærer uten at det blir ordnet opp i, er nemlig giftig for ethvert forhold.

 

Du som er gift, må forstå at alt du gjør eller ikke gjør, berører ektefellen også, så dere bør være enige om utgiftene. Kanskje dere kan være enige om at man en gang i blant kan spandere små ting på seg selv, mens store innkjøp bør begge bli enige om før de blir gjort. Det er også bedre å kalle det for «våre» penger, og ikke «mine» penger.